Ayurveda & yoga

Ayurveda

Ayurveda, som är ett mångtusenårigt indiskt hälsosystem, hjälper dig att skapa balans i livet utifrån den du är och vad du behöver. Inom Ayurvedan finns tre olika personlighetstyper (doshor); Vata, Pitta och Kapha. Den dominerande doshan är den som bäst beskriver din personlighet och som påverkar dina styrkor och svagheter.

Ayurvedan erbjuder råd om hur du kan förbättra din hälsa och ditt välmående genom att leva i enlighet med den energi som dominerar din kropp. Råden handlar om allt från vad du ska äta till vilken form av motion som passar dig. Du får också förståelse för hur och varför du agerar som du gör och hur stress och annat påverkar dig. Allt bygger på att du genom förståelsen och råden skall kunna nå en bättre balans i livet. Må bättre och öka din livskvalitet.

Genom att lära dig mer om Ayurveda kan du öka din förståelse för din egen kropp och själ för att därigenom förstå vad du behöver i vardagen för att skapa en hållbar livsstil. Helt enkelt ett fantastiskt sätt för att försäkra dig om att du skall få må så bra som möjligt!

Yinyoga

Yinyogan är meditativ och har en lugnande effekt på både kropp och själ. Varje position hålls i minst 3-5 minuter vilket ger oss tid att lugna sinnet. Vi vill komma åt kroppens fascia, bindväv, istället för musklerna, vilket uppnås genom att vi inte strävar efter att prestera och gå djupt in i positionen, utan istället hålla varje position en längre stund där kroppen naturligt vill vara. Yin yoga passar alla. Du utgår från dig själv och var du befinner dig just för dagen. Känner du dig trött, stressad, bär på många tankar som snurrar, har smärtproblematik eller känner dig stel kan yinyogan hjälpa dig på många plan. Genom denna aktiva meditation där du dels får arbeta med ditt inre och med din närvaro, dels med bindväven, kommer du få precis det du behöver för dagen.

Yogahelgen

Under den här helgen kommer Åsa att hålla tre olika yinyogaklasser – en för varje personlighetstyp – där hon sätter positioner och musik utifrån respektive dosha och pratar under klassen om hur kropp och själ påverkas av att vara i balans eller obalans. Efter dessa klasser kommer du förstå vilken dosha som är din och därigenom också få nycklar som du kan ta med dig och, om du önskar, applicera dem i ditt liv för ett ökat välbefinnande. Men inte nog med det. För att knyta ihop säcken och ge dig möjlighet att försäkra dig om vilken dosha som är din kommer Åsa även ha en stund där du får svara på några enkla frågor som bekräftar din dosha. Då kommer hon gå igenom de olika personlighetstyperna på nytt, plus att det kommer att finnas möjlighet att ställa alla tänkbara frågor du kan ha kring detta härliga ämne.